Søndagens seier mot bunnlaget Kolbotn gjorde at romerikingene kunne juble for seriegull to runder før sesongslutt. Dermed er Lillestrøm-klubben den andre i historien som vinner den norske toppserien fire år på rad etter at Trondheims-Ørn klarte det samme fra 1994 til 1997.

Med årets tittel kan LSK kvinner skilte med seriegull fra 2014 til 2017 til tross for at de mistet en rekke nøkkelspillere og byttet trener foran årets sesong.

Perlemål

Før søndagens seriekamp på Sofiemyr stadion skilte det hele 41 poeng mellom motstanderne. Slik så det ikke ut innledningsvis. Selv om gjestene hadde et spillemessig overtak og kom til noen halvsjanser, var Kolbotn minst like farlige på sine overgangsmuligheter.

Da lagene møttes i LSK-hallen 3. juni endte det målløst. Det sto det også til det var spilt 33 minutter på Sofiemyr. Da tok hjemmelaget, som sårt trengte poeng for å unngå nedrykk, ledelsen.

Kolbotns Karina Sævik klinte til fra om lag 20 meter. Avslutningen fra midtbanespilleren gikk via tverrliggeren og inn i det høyre krysset til LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand.

Første seriemål

Onsdag scoret Emilie Haavi nesten fra midtstreken i mesterligaseieren mot danske Brøndby. Søndag satte 25-åringen, som kom tilbake til LSK kvinner fra amerikanske Boston Breakers i sommer, sitt første seriemål for sesongen.

Toppseriens toppscorer Guro Reiten spilte lekkert igjennom venstrekanten som alene med keeper utlignet til 1-1 etter 37 minutter.

Minutter før pause var hjemmelaget nær ved å ta tilbake ledelsen. Kun en kjemperedning fra Fiskerstrand, som slo avslutningen fra distanse via stolpen og ut, hindret en ny Kolbotn-scoring. Dermed sto det 1-1 til pause.

Reddet på streken

Etter hvilen slet serielederne med å skape noe særlig det første kvarteret. Vertene derimot fikk en gigantisk mulighet til å gå opp til 2-1 etter 65 minutter. Keeper Fiskerstrand bommet i feltet, ga Kolbotn en skuddmulighet som til slutt endte med at Ingrid Moe Wold fikk beinet ballen unna på målstreken.

Toppscorer Reiten fikk sjanse største mulighet i kampen kort tid senere da hun tok ned et innlegg på brystet og fyrte løs. Skuddet stoppet Aurora Mikalsen med en solid redning.

Sophie Roman Haug var også nær scoring da hun headet et innlegg fra Isabell Bachor mot mål, men igjen reddet Kolbotns sisteskanse.

Haavi-dobbel

Ti minutter før full tid kunne LSK kvinner-spillerne juble igjen. Målscorer Haavi fikk lagt ballen over på høyre foten inne i 16-meteren og klemte til. Ballen føk inn opp i nettaket til 2-1-ledelse.

Innbytter Ingrid Kvernvolden hadde kun vært på banen i noen sekunder da hun satte inn 3-1. Tomålsscorer Haavi traff spissen med et knallhardt innlegg langs bakken, som Kvernvolden kun kunne sett foten til.

Dermed var det ikke lenger noen tvil: LSK kvinner er seriemestere for fjerde året på rad.

Først etter hjemmekampen mot Stabæk 28. oktober får LSK kvinner utdelt pokal og gullmedaljer som bevis på at de igjen er seriemestere.

PS: Reservekeeper Lene Lauve er den eneste spilleren i stallen som foreløpig ikke har nok kamper til å bli seriemester. 29-åringen mangler én kamp for at også hun får gullmedalje.

Kampfakta

Kolbotn – LSK kvinner 1-3 (1-1)

Sofiemyr stadion. Mål: 1-0 Karina Sævik (33), 1-1 Emilie Haavi (36), 1-2 Emilie Haavi (80), 1-3 Ingrid Kvernvolden (85). Ingen kort. Dommer: Marit Buhaug Folstad, Buvik IL. Tilskuere:  251.

LSK kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Johnsen Brenn, Anja Sønstevold – Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor – Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad i 45 min.), Guro Reiten, Emilie Haavi Sophie Roman Haug (Ingrid Kvernvolden i 6 min.).