Winmau WM 2013 "Deta Hedman en Stephen Bunting pakken de titels" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau WM 2013 "Deta Hedman en Stephen Bunting pakken de titels"

Vanmiddag zagen we hoe , Danny Noppert en hun wedstrijden verloren. Alle drie kunnen ze terugkijken op een geweldig toernooi om bij de laatste acht te eindigen. Robbie Green wist een stokje te steken voor de unieke dubbel slag. Scott Waites verloor van Green waarmee hij de dubbelslag niet meer kon maken. Slechts vijf spelers wisten in hun carrière zowel de BDO wereld titel als de Winmau World Master titel te pakken in het zelfde jaar. Naast onze Raymond van Barneveld wisten ook Phil Taylor, Bob Anderson, Martin Adams en Eric Bristow deze unieke prestatie neer te zetten.

Vanavond zagen we hoe Stephen Bunting oppermachtig was en 6-0 in de halve finale en 7-0 de finale won met een 132 en een 141 finish. Bunting prolongeert hiermee zijn titel. The Bullet gaf het hele toernooi geen enkele set af.

Halve finales:
Stephen Bunting - Darryl Fitton 6-0 (2-0; 2-1; 2-1; 2-0; 2-1; 2-0)
De eerste set gaat relatief eenvoudig naar de man uit Liverpool. Stephen Bunting pakt met 2-0 de eerste set. Ook de openingsleg van de tweede set gaat naar de bullet met en 121 finish. The Dazzler weet op het scorenbord te komen met een 81 finish in leg twee van de tweede set. De 51 jarige Engelsman mist een 170 finish op de bull en krijgt genoeg kansen om de set te pakken, het mag niet baten en Bunting gooit ook set twee via dubbel drie op slot. The Bullet weet 107 te finishen om in set drie op 1-0 te komen. Fitton kan in de set blijven door 1-1 te maken, het is niet de halve finale waar we op gehoopt hadden. Fitton staat 87 gemiddeld te gooien en Bunting ruim 94, de 28 jarige Bunting pakt ook set drie met 2-1. Ook na de korte pauze zet Bunting door, set vier gaat met 2-0 naar the Bullet. Nadat de eerste leg van de vijfde set wederom naar Bunting is gegaan weet Fitton eindelijk weer een leg te pakken. Het lukt the Dazzler niet om een set te pakken waarmee het doek langzaam valt voor de man uit Stockport. Set zes mag Fitton beginnen maar met een achterstand van vijf sets is het een heel lastig verhaal aan het worden. Met een 81 finish breakt Bunting in de eerste leg en maakt het ook in de tweede leg met een 68 finish af. Stephen Bunting uit Liverpool behoud zicht op de dubbel slag nadat hij vorig jaar ook de World Masters wist te winnen.

Robbie Green - James Wilson 3-6 (2-0; 0-2; 2-0; 0-2; 1-2; 2-0; 1-2; 0-2; 1-2)
Met een 101 finish snoept Kong de openingsleg af van Wilson. Ook de tweede leg gaat identiek als de eerste leg uit via triple vijf, triple achtien en dubbel zestien. James Wilson opent de tweede set met twee keer 180 maar mist de 7e pijl voor de droom leg. Jammie Dodger pakt wel de leg en komt 0-1 voor, als ook 108 via shanghai 18 uitgaat is het 1-1 in sets. De 39 jarige Green pakt meteen in de derde set een break en weet die ook te verzilveren om 2-1 in sets voor te komen. In de vierde set komt Wilson weer sterk terug en kapt beide legs In set vijf gooit Wilson een 180 score en meteen erachteraan een 63 finish. 124 word door Kong gemist op dubbel 11, totaal onnodig om voor de triple 14 te gaan omdat Wilson nog niet op een finish stond. Jammie Dodger profiteert en maakt 1-1. Ook de derde leg gaat naar de 41 jarige Wilson waarmee hij zijn begonnen set weet te behouden en 2-3 voorkomt in sets. Robbie Green blijft in de wedstrijd door de zesde set met 2-0 naar zich toe te trekken. Wilson begint de zevende set en loopt tegen een break aan van Kong. Met een 115 finish slaat Wilson weer terug en begint de leg die hem de set brengt. In set acht krijgt Green kansen om in de set te blijven, het is echter Wilson die met 0-2 de set pakt en met een been in de finale staat. Met een 13- darter komt Green in de negende set 1-0 voor. Negen maximale 180 scores noteerden Wilson deze halve finale. 115 was de hoogste finish, dubbel 8 de finish die Wilson naast Bunting brengt in de finale World Masters 2013.

Finale dames: (BO 7 legs)
Deta Hedman - Rachel Brooks 4-1
De The Dark Destroyer komt relatief eenvoudig op een 2-0 voorsprong tegen Rachel Brooks. De 50 jarige Engelse Brooks wist vorig jaar de kwartfinale van de masters te halen. In 1994 wist Deta Hedman de titel van de masters al eens te pakken. Ook leg vier gaat naar de Jamaicaanse Hedman. Via dubbel vier gaat de 40e editie van de Winmau World Masters naar de 53 jarige Deta Hedman.

Finale heren:
Stephen Bunting (96.12) - James Wilson (93.90) 7-0 (2-1; 2-0; 2-1; 2-0; 2-1; 2-1; 2-1)
De verdedigende titel houder was deze Winmau World Masters oppermachtig. In de city hall te Hull begint Bunting aan de first to 7 sets finale. James Wilson breakt the bullet meteen, met een 116 finish slaat Bunting terug. Een 67 finish brengt hem dan ook zijn eigen set. De tweede set gaat met 2-0 naar de man uit Liverpool. Wilson pakt in de derde set eindelijk weer een leg, Bunting straft het meteen af met een 120 finish en een 76 finish voor de 3-0 in sets. Ook de vierde set is 28 jarige Bunting oppermachtig, met een prachtige 132 (bull, bull dubbel 16) gaat deze set met 2-0 naar the Bullet. In set vijf weet James Wilson weer een legje te pakken. Met een 141 finish van Bunting blijft het bij die ene leg en gaat de vijfde set met 2-1 naar Bunting. Ook de zesde set gaat met 2-1 naar Bunting die 6-0 in sets voor is gekomen. In de 7e set lijkt Wilson nog op te leven, hij mist een 126 op de bull waarmee hij Bunting de kans geeft. The Bullet mist maar Wilson kan het ook niet afmaken. Stephen Bunting wint met 2-1 de zevende set en prolongeert zijn Winmau World Masters titel zonder het gehele toernooi een set af te staan.