G18: Ajer-dobbel senket Danmark

Norge vant 2-1 mot Danmark i den første kampen av den nordiske turneringen i Nyborg.

La Manga 2016 G19 landslag Ajer

TOMÅLSSCORER: Kristoffer Ajer scoret begge målene da Norge G18 vant mot vertsnasjonen Danmark. | Foto: Thomas Brekke Sæteren

To scoringer av kaptein Kristoffer Vassbakk Ajer sikret norsk seier mot Danmark i den nordiske turneringen på Nyborg Idrætscenter.

Celtic-spilleren ga Norge ledelsen etter åtte minutter da han banket ballen i mål med venstreslegga. Danmark utlignet kun noen minutter senere, før Ajer scoret vinnermålet etter 25 minutter på straffespark.

Spilte på danskenes premisser

Landslagstrener Eirik Horneland var godt fornøyd med å slå danskene, men mener laget fremdeles har litt å gå på i banespillet.

– Det var en tøff kamp. Danmark spilte med høyt tempo, og vi blir jagende etter. Vi spiller på deres premisser og de får styre det. De er nok totalt sett strået vassere enn oss, sier Horneland til fotball.no

– Men takket være en strålende holdning og innsats klarer vi å ri det av og vinne kampen. Det gjør vi på bra moral og hardt arbeid, mer enn kvaliteten på spillet, legger han til og sier Norge med seieren har intensjoner om å vinne turneringen.

Drømmetreff

Etter noen jevnspilte åpningsminutter løsnet det for alvor på Nyborg Idrætscenter i Danmark.

Norge kombinerte fint på høyrekanten, og ballen havnet til slutt hos Kristoffer Vassbakk Ajer utenfor 16-meteren. Den norske kapteinen klemte til med venstreslegga på førstetouchen og ballen suste i mål via tverrliggeren.

Men bare minuttet senere gikk vertene i angrep, og Christian Kudsk fikk sette inn utligningsmålet for Danmark. Danskene fikk en ny stor sjanse etter scoringen, men et heltemodig norsk forsvar fikk blokkert avslutningen fra de rødkledde vertene.

Straffescoring

I stedet var det Norge som fikk dagens andre scoring. Dommeren pekte på straffemerket etter at en dansk forsvarer handset. Kristoffer Vassbakk Ajer tok ansvar fra ellevemeteren og satte straffen sikkert i mål.

– Kristoffer scorer to mål, det ene ei perle, og gjør en vanvittig jobb for laget. Han kan være veldig godt fornøyd med det han gjorde, sa landslagstreneren etter kampen.

Like før pause kunne danskene utlignet ved et par anledninger, men to tigersprang fra keeper Kjetil Haug sørget for at Norge fikk ta med seg 2-1-ledelsen inn til hvilen.

Danskene tok initiativet etter hvilen, uten å skape de største farlighetene foran målet til Haug - til tross for mange dødballer og mye ballinnehav.

Norske kontringer

Norge ventet på at det skulle dukke opp kontringsmuligheter, og det gjorde det etter 69 minutter. Birk Risa kom alene med den danske keeperen, men fra skrått hold plasserte han ballen like utenfor.

Norge var aldri truet mot slutten av kampen, og skapte selv et par halvsjanser på kontringer. Men flere mål ble det ikke i Nyborg, og dermed ble det norsk seier mot vertsnasjonen.

Klarer å lukke danske rom

– Vi blir spilt lave i store deler av kampen. Danmark er et godt lag med mye tempo, men vi klarer å lukke de rommene de vil inn i. Det gjør at vi vinner kampen, og det skal spillerne ha ros for.

– Dette var veldig god matching før EM-kvaliken. Vi ønsker å være enda bedre selv med ball, slik at vi kan prege kampene i større grad enn nå. De siste 25 minuttene har vi muligheter til å øke ledelsen, så jeg er godt fornøyd med å vinne til slutt.

Neste kamp er søndag kl. 12:00. Da venter Sverige i den siste kampen i den nordiske turneringen.

Danmark 1 - 2 Norge, Nyborg Idrætcenter
Tilskuere: ca. 300
Norge G18, (4-3-3): Kjetil Haug – Mathusan Sandrakumar, William Sælid Sell, Martin Ove Roseth, Henrik Bredeli – Mads Sande (Tobias Heintz 67. min), Kristoffer Ajer, John Hou Sæter – Knut Ahlander (Magnus Grødem 46. min), Birk Risa, Dennis Tørset Johnsen (Emil Hansson 46. min).

Ubenyttede reserver: Marius Halvorsen, Thomas Elsebutangen, Fredrik André Bjørkan, Joakim Barstad.