Torsdag kveld fikk Ull/Kisa besøk av tabelltoer Start. Sist de to lagene møttes var det Start som gikk av med alle poenge, i en kamp som endte 3-1.

Kisas målscorer i den kampen, Niklas Sandberg, måtte stå over torsdagens oppgjør fordi han måtte sone en karantene for for mange gule kort. I tillegg til Sandberg, var også Andreas Aalbu, Ole Kristian Langås og Ciise Abshir ute med skade i den viktige kampen og Kisa manglet dermed mange av sine faste spillere.

To tidlig i sekken

I kampens første minutter var det bortelaget som var sprekest, og de begynte tidlig å true Kisa-målet. Etter kun ni minutter spilt lyktes de å sette ballen bak Stefan Hagerup i Kisa-målet.

I forkant av målet slo Christian Aas en skrekkelig pasning rett i beina til en Start-spiller, men Nikolas Walstad rettet opp feilen med en strålende takling ved 16-meteren. Start vinner dog ballen igjen, og Starts Thomas Zernichow vippet ballen inn i 16-meteren hvor Steffen Lie Skålevik enkelt stusset ballen i mål.

Etter målet sto Kisa godt etter og kom stadig til høyere opp på banen. Spesielt gode var de når de kom på venstrekanten, hvor Kristoffer Ødemarksbakken alltid gjorde noe klokt med ballen. Dessverre for Kisa ble det med det og de klarte ikke å skape det helt store foran Starts mål.

Etter en periode hvor det skjedde lite i kampen, var det igjen Start som igjen skulle finne nettmaskene. Starts Espen Børufsen kom på venstrekanten og fikk lagt inn i feltet. Etter litt klabb og babb kunne Daniel Aase styre ballen inn fra omlag fem meter.

Viktig redusering

Drøyt fem minutter før pause fikk Ull/Kisa lønn for strevet.

Martin Torp slo en pasning ut til Jan Tore Amundsen som slo inn mot første stolpe hvor Ole Andreas Nesset befant seg. Han styrte ballen via tverrliggeren og satte sitt tredje mål for sesongen.

De siste minuttene inn til pause viste en meget spennende fotballkamp, hvor lagene nærmest avsluttet hver sin gode mulighet etter tur.

Til tross for kampens store sjansebonanza de siste minuttene, ble det ingen flere mål før pause.

Målløs omgang

Ull/Kisa fortsatte den gode flyten de hadde før pausen, og kunne notere 2. omgangens første sjanse. Ødemarksbakken fyrte av et skudd fra rundt 16 meter, men den gikk rett i klypene til Håkon Opdal i Start-målet.

2. omgangen ble langt mer jevn enn det den første var, og det var tidvis Kisa som var farligst på Jessheim stadion. Kristoffer Ødemarksbakken storspilte og var alltid farlig da han hadde ball.

Nysigneringen Magnus Grødem kom også inn for hjemmelaget og markerte seg tidlig da han var veldig nære med å utlikne drøyt kvarteret før slutt.

Hjemmelaget kom også til en gigastor sjanse kun minutter før slutt. Ballen gikk i Starts tverrligger og ned på strek og Kisa ropte på scoring. Det var ikke dommeren enig i.

Dessverre for Kisa var det første omgangen som ble avgjørende i torsdagens seriekamp, og Start kunne reise hjem med alle tre poengene.

Fakta

Ull/Kisa - Start 1-2 (1-2)

Jessheim stadion. Mål: 0-1 Steffen Lie Skålevik (9), 0-2 Daniel Aase (30), 2-1 Ole Andreas Nesset (38). Gule kort: Truls Jørstad, Ull/Kisa. Gudmundur Kristjánsson, Start.  Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL. Tilskuere: 1023